Nutrimoves Bananenbrood

Nutrimoves Bananenbrood

Op zoek naar een smakelijk avontuur in de keuken? Het is tijd om je bakmuts op te zetten, want we gaan bananenbrood maken! Bereid je voor op een heerlijke reis vol geurende bananen, smeuïge textuur en smakelijke eiwitten. Laten we samen aan de slag gaan en deze verrukkelijke bananenbroodcreatie tot leven brengen! Wat heb je nodig?

Nutrimoves bananenbrood met choco-chips en walnoot:

- 2 scoops Nutrimoves Eiwitpoeder (vanille of banaan)

- 120 g volkorenmeel

- 100 g havermout

- 2 tot 4 eieren

- 4  rijpe bananen

- 1 tsp. baking soda (1 zakje)

- 1 1/2 tsp. bakpoeder

- 20 g rozijnen

- 20 g walnoten (of andere noten naar keuze)

- 20 g bakvaste chocolade chips

- Klein beetje zout.

- (Optioneel) 2 Tsp. Vanille extract

- (Optioneel) honing of maple siroop.

 

Bereidingswijze:

1. Verwarm de over op 165 graden.

2. Gebruik een grote kom en voeg hier de ingrediënten toe: volkorenmeel, havermout, Nutrimoves Whey protein, bakpoeder, baking soda en zout toe. zet dit aan de kant. 

3. Pak een andere grote kom en voeg toe: met een vork geprakte bananen, eieren en als optie de vanille extract en honing.

4. Breng geleidelijk de meel textuur samen met de bananen textuur en voeg hierbij de chocolade chips bij. (Tip: je kunt ook de helft van de rozijnen en walnoot toevoegen)

5. Vet de recht hoekige springvorm in (of gebruik bakfolie) giet daarna de complete textuur in de vorm en besprenkel dit met de rozijnen en walnoot.

6. Zet de springvorm in de voorverwarmde oven en wacht 55 tot 60 min. (Tip: gebruik een mes of tandenstoker om te kijken of het brood klaar is, prik in het midden. Als het schoon uit de cake komt is het gaar)

7. Eventjes afkoelen en smullen maar!

 

Terug naar blog